Wie zijn wij? - Kermisorganisatie & Advies Rob Meijers

Kermisorganisatie & Advies Rob Meijers
Kermisorganisatie & Advies Rob Meijers
Wij zetten uw kermis (weer) op de kaart!
Wij zetten uw kermis (weer) op de kaart!
Ga naar de inhoud
Welkom op onze website
Hier vind u alle informatie over onze dienstverlening

Voor vragen en/of een vrijblijvende afspraak kijkt u op de pagina 'contact'
onze QR code

Wij zijn wij?

We schrijven het voor het gemak maar even in de 'ik'-vorm

Als kind ben ik 'betoverd' geraakt door de kermis, opgroeiend in Vaals in de nabijheid van het kermisterrein waar de kermis twee keer per jaar neerstreek.
Ik begon met helpen bij diverse exploitanten met het op- en afbouwen van attracties en tijdens de kermisdagen haalde ik de kaartjes op.
In de jaren '70 was Ferry van der Veen steevast te gast op de kermis in Vaals met zijn Calypso, voor die tijd een spectaculaire en bijzonder mooie attractie.
Aan deze attractie bleef ik 'plakken'. Tijdens mijn schooljaren en ook later, toen ik reeds een vaste baan had, werkte ik in mijn vrije tijd bij deze exploitant, die naast de Calypso ook nog een draaimolen exploiteerde. Ook in de wintermaanden wanneer het onderhoud aan de attracties plaatsvond was ik veelvuldig van de partij.

De kermis in mijn toenmalige woonplaats Vaals raakte eind jaren '80 in verval. Ieder jaar daalde het niveau en ook het publiek bleef liever thuis dan dat het naar de kermis kwam.
Van afwisseling in het attractieaanbod was geen sprake meer en de omvang van de kermis nam af.

Ergens in 2000/2001 schreef ik een brief aan de gemeente. Ik had wel wat ideeën om de kermis nieuw leven in te blazen. Door mijn contacten in de kermisbranche wist ik in ieder geval wat de Nederlandse kermiswereld te bieden had. Helaas leidde deze brief niet tot enige verbetering.
Tijdens de Üllemarkt van 2001 werd ik aangesproken door een lid van de ondernemersvereniging, die wist van het bestaan van mijn brief. Dit gesprek leidde uiteindelijk tot een tweede brief en dit keer met succes.
Draagvlak bij de ondernemersvereniging van Vaals was al gecreeërd en ook de organisatie van de Üllemarkt had ik al gepolst, evenals enkele exploitanten en raadsleden.
Vervolgens kwam alles in een stroomversnelling. Was het oorspronkelijk mijn bedoeling uitsluitend suggesties aan te dragen, voor ik er erg in had was ik zelf de organisator.

De zomerkermis Vaals in 2002 werd de eerste kermis 'nieuwe stijl'. De ideeën bleken te werken en het werd een succesvolle kermis, die heden ten dage nog steeds floreert.

Gaandeweg kregen ook andere gemeenten, buurtplatforms en verenigingen interesse en namen contact op. Zodoende zijn de activiteiten uitgebreid en inmiddels beschik ik over bijna 20 jaar ervaring in het organiseren van kermissen.

Mijn werkwijze mag gerust 'onderscheidend' worden genoemd. Zowel de voorbereiding, uitvoering als nazorg wordt tot in de puntjes uitgevoerd. Er wordt veel aandacht besteed aan de promotie voorafgaande aan de kermis en een uitvoerig en aantrekkelijk randprogramma tijdens de kermis. Tijdens de opbouw, de kermisdagen en de afbraak ben ik vrijwel altijd aanwezig om, waar nog nodig, de puntjes op de 'i' te zetten.
Mijn referenties zullen deze werkwijze bevestigen.
Frans Erenslaan 72
6164 JJ  GELEEN
Tel. 06 - 20843515

www.rob-meijers.nl
info@rob-meijers.nl
Wij zetten uw kermis (weer) op de kaart!

Ontzorging van A tot Z

Bijna 20 jaar ervaring!
Ontwerp en beheer website: Rob Meijers
volg ons ook op Facebook en Instagram
Terug naar de inhoud